AthletesFit - Sports Performance

Ideen med AthletesFit er at støtte atleter til at blive de bedste atleter, de kan blive. Det er et program hos Hørsholm Sportsklinik, som kan hjælpe til at få bedre præstationer, øge styrke, både fysisk og mentalt.

AthletesFit giver dig flere forskellige muligheder, som er specielt designet til at imødekomme netop dine behov, hvadenten du træner ishockey, tennis, basketball, golf eller fodbold. 

Når det handler om at forbedre præstationen hos en atlet, passer en one-size-fits-all tilgang ikke. Det er i hvert fald vores holdning.

Derfor er AthletesFit skabt som en platform for atleter, som har fokus på præstation og udvikling. Vi har en helhedsorienteret tilgang der forbinder dig med de ting, som er afgørende for dit virke som atlet. Man kan sige, at vi blander de ingredienser som du skal bruge for, at kunne præstere hver dag på højt plan. 

Når du går mere i dybden med AthletesFit’s konceptet vil du kunne finde en række skræddersyede planer, som hjælper dig med at forbedre dig i de fire kerner i menneskets præstationer: Mindset, Ernæring, Bevægelse og Restitution. AthletesFit hjælper og støtter dig også med at skabe et miljø, som hjælper dig med at føle dig sikker, støttet og i kontrol med dit virke som atlet. 

Vores træning forbedrer din krops funktionelle bevægelse for at understøtte de fysiske krav, ikke kun til din sport, men også til livet generelt. Vi hjælper atleter på alle niveauer med at forbedre din præstation og udvikling, reducere risikoen for skade, opbygge styrke og kraft.

Ishockeyspilleren kan have problemer med sin hofte når han udfører skarpe vendinger eller skal bevæge sig eksplosivt på isen, bordtennisspilleren kan have skulderproblemer ved et bestemt baghåndsslag og basketballspilleren føler sig ustabil i anklen eller knæene ved en skudfinte osv.osv.

Disse bevægelser analyser vi, i samråd med klienten og træner specifikt så disse problemstillinger nedbringes eller helt fjernes. 

Analysen består af: 

 • Screening af bevægeapparatet (vejrtrækning, mobilitet og stabilitet)
 • Måling af kropsvægt, fedt % mv. (helbredsmæssige del)
 • Interview af atleten

Dette er for at få et så bredt billede af atleten som muligt. Der vil blive udarbejdet et specifikt program for atleten, som giver muligt for at følge atletens udvikling.

AthletesFit konceptet inddrager også mentaltræning/mindset coaching for at den mentale del hos en udøver også bliver trænet. AthletesFit er et 360 graders koncept, som kommer hele vejen rundt om dig.

AthletesFit konceptet indeholder endvidere behandlinger af kroppen, da vi ser kroppen som en helhed og behandling af kroppen er med til, at sikre bedst udbytte for den enkelte. Derudover giver behandling af kroppen større sammenhæng mellem krop og psyke hos den enkelte.

Vi anvender en række behandlingsformer i vores behandlinger (se mere indenfor Manuel Terapi og Kropsterapi).

Vi vil gennem klientens forklaring om trænings/skades forløb og indgående spørgsmål og gennem selve behandlingen forsøge at finde årsagen til skaden og herefter benytter vi behandlingsmetoder som:

 • Lettere ledfrigørelse af led
 • Dybdegående muskelafspænding
 • Meridianmassage
 • Akupressur
 • Triggerpunkts-behandling
 • Afspænding
 • Træningsterapi (genoptræning)
 • Samtaler - Mindset Coaching

Der kan være forskellige grunde til, at klienter får sportsskader, og derfor tænker vi helhedsorienteret, når vi behandler klientens skade med vores behandlinger – det vil sige, at vi ser kroppen og individet som en helhed og tilpasser vores behandling herefter. Vi arbejder på hele kroppen for at optimere fri blodgennemstrømning og genfinde kroppens optimale bevægelser og balance, med den overbevisning at kroppen herefter er i stand til hele sig selv.

Det er vigtigt at finde og behandle årsagen til skaden og ikke kun symptombehandle det smertefulde område.